Başarısız Mu -Juraststudents, yanıt sayfalarının tam olarak değerlendirilmediğini keşfedin Mumbai Haberleri

betül

Member
Mumbai: Bir başka ciddi sistemik düşüşte, bu kez Mumbai Üniversitesi (MU) fakültesi, sınav departmanındaki birkaç öğrenciden daha fazla başarısız oldu, bu da daha sonra vergi yasalarında ayrıntılı cevaplarının ve Bharatiya Sakhshya Adhiniyam makalelerinin hiç değerlendirilmediğini buldu.

Mumbai Üniversitesi'nin hatası öğrencilerin adalet aramasını sağlar

Muayeneden neredeyse bir buçuk ay boyunca açıklanan sonuçlardan sonra, bu beklenmedik şekilde düşük dereceler, öğrencilerin yanıt yapraklarının fotokopilerini sorduğunu gösterdi. Çevrimiçi değerlendirme süreci sırasında 75 puandan yaklaşık 50'si “NA” olarak işaretlendiğini bulduklarında şok oldular (değerlendirilmedi).

Chembur merkezli bir kolej öğrencisi Altaf Detha, başarısız olanlardan biriydi. “Sonucumu görünce şaşırdım” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Ticaretten çıkıyorum ve aynı zamanda bir şirket sekreteri kursu yaptım. Vergi yasası benim en sevdiğim konu ve üniversite sınavları sırasında her zaman iyi derecelendirdim.”

Hayal kırıklığı yaratan sonuçtan sonra Detha, cevap sayfasının bir kopyası ve yeniden değerlendirme için başvurdu. “75 puandan 50'si hakkında tüm sorulara ayrıntılı cevaplar yazmış olmama rağmen, bu sorular kontrol edilmedi” dedi. “Cevap sayfasının sonunda, değerlendirici soruların yarısından fazlasına karşı” NA “yazdı.”

Geçen yıl adlandırılmak istemeyen başka bir öğrenci benzer bir sorunla karşı karşıya kaldı. Bhartiya Sakhshya Adhiniyam'ın (eski Hint Kanıt Yasası) da kontrolsüz birkaç cevap vardı. “Üniversite yönetiminden şikayet ettik, ancak henüz somut önlemler alınmadı” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Tüm kariyerimiz tehlikede. Yasal uygulamaya başlamak için yasaya uydum. Ancak, bu hatalar nedeniyle avukatların sınavına kayıt yapamayız veya daha fazla eğitime başvuruyoruz.”

Detha ve diğer öğrenci MU'nun sınav departmanını ziyaret ettiklerinde, orada benzer semptomlara sahip birkaç öğrenci buldular. Öğrenci organizasyonları meydana geldi ve acil önlemler çağrısında bulundu. Bir öğrenci aktivist olan avukat Sachin Pawar, sorunu “son derece ciddiye” olarak nitelendirdi. “Bu, öğrencilerin geleceğinden daha az bir şey değil” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Bu tekrarlanan hatalar, çevrimiçi sınavlar sırasında, marketlerde veya şimdi değerlendirmede sistemde ciddi bir hata. Üniversite sorumlu olanlara karşı hareket etmeli ya da güçlü bir protesto başlatmak zorunda kalacağız.”

Senato üyesi Pradeep Sawant da konuyu ciddiye aldı ve suçluya karşı katı önlemler talep etti.

Sınav ve Değerlendirme Komitesi Direktörü Pooja Roundale şunları söyledi: “MU, Mayıs 2017'den itibaren değerlendirme sistemine OSM (ekranda işaretlenmiştir) bilgisayar destekli yanıtını devraldı. Bu sistemle, denetçiler kolej kolejinin bilgisayar laboratuvarında oturarak yanıt yapraklarını çevrimiçi olarak kontrol edebilirler. Bazı sorular yanıt paylaşımında çözülmezse değerlendirme sırasında.

Roundale ayrıca yasal fakültenin çok az değerlendirici olduğunu açıkladı. “İlgili öğrencilerin yanıt sayfalarını kontrol ettikten sonra, bunun bir insan hatasından kaynaklandığını ve veri konusunun başlatıldığını tespit ettik” dedi. “Üniversite, bu tür insan hatalarının tekrar gerçekleşmesini önlemek için bilgisayar sisteminde gerekli iyileştirmeleri yapacak.”