Maharashtra Dil Bedeni, Devendra Fadnavis Govts 'Zorunlu Hintçe' hareketiyle çelişiyor | Son Haber Hindistan

betül

Member
Maharashtra'nın dil tavsiye komitesi, Pazar günü Hintçe ilk standarttan önce okullarda zorunlu hale getirme kararını oybirliğiyle reddetti.

Maharashtra CM Devendra Fadnavis. (PTI -Fatoto)

Panelin patronu Laxmikant Deshmukh Başbakan Devendra Fadnavis'e yazdı. Daha önceki kararı iptal etmesini isteyin.

17 Nisan'da, eyalet hükümeti, Marathi ve İngilizce ile birlikte, Ulusal Eğitim Politikası (NEP) uyarınca tüm devlet yönetim kurulu okullarında Hintçe'nin 1. sınıftan öğretimini yaptı.

Maharashtra, Eğitim Araştırma ve Eğitim Devlet Konseyi (SCERT) (SCERT) Devlet Konseyi Direktörü Rahul Ashok Rekhawar, kararın 16 Nisan'da okul eğitimi ile verildiğini söyledi.

Ayrıca Oku: Siyasi Seri, ilkokul oluşumunda zorunlu Hintçe üzerinden geçiyor

“Maharashtra hükümeti adına, eğitim departmanı, 1. Sınıf Devlet Kurulu'ndaki tüm okullarda Marathi ve İngilizce ile birlikte Hintçe dil öğretiminin verildiği bir karar verdi.

Muhalefet partileri harekete karşı konuşulduktan sonra Fadnavis, ANI tarafından şöyle sözlerle belirtildi: “Maharashtra'da Marathi dili zorunludur. Herkes bunu öğrenmeli. Eğer diğer dilleri öğrenmek istiyorlarsa, bunu yapabilirler. Hintçe'ye karşı muhalefet ve İngilizcenin tanıtımı şaşırtıcıdır.

Maha Vikas Aghadi Hintçe hareketini protesto ediyor

Muhalefet Maha Vikas Aghadi (MVA) iktidardaki Mahayuti hükümeti ile bir araya geldi.

“İlk kez Maharashtr'deki CBSE Kurulunun zorunlu yükümlülüğü üzerine Eğitim Bakanı'nı tasarlayacaktım. Mevcut devlet komitesi neyin yerini almalı?

Eski Başbakan ve Shiv Sena (UBT) patronu Uddhav Thackeray şunları söyledi: “Eğer siz (biz) sevgiyle sorarsanız her şeyi yapacağız, ama eğer bir şey dayatırsanız, buna karşı çıkacağız. Neden (öğrenmek) Hintçe için bu güç?”

Kongre başkanı Vijay Wadettiwar kararı vurguladı ve hükümetten dili empoze etmemesini istedi.

“İsteğe bağlı tutabilirsiniz, ancak dayatamazsınız. Gehrreen kiminle bu dili devlete empoze etmeye çalışır?” Kongre müdürü şöyle sordu: “Marathi'yi anadil olarak görüyoruz ve tanıtılan bu üçüncü dil tanıtılmamalı.

(Ajans girdisi ile)