2015 Hooch trajedisi: Mahkeme dört kişiyi Malvani'de sahte içki temin edip satmaktan suçlu buldu | Mumbai Haberleri

betül

Member
MUMBAI: Malvani'nin Laxmi Nagar gecekondu mahallelerinden 106 kişinin ölmesi ve 75 kişinin yaralanması ve bazılarının kalıcı olarak görme yetisini kaybetmesinden dokuz yıl sonra, Pazartesi günü bir oturum mahkemesi dört kişiyi şehrin Malvani bölgesindeki en kötü içki trajedisinde kirli içki temin etmek ve satmaktan suçlu buldu. ₹10 ila ₹Her biri 20. Mahkeme ayrıca 10 kişiyi daha tüm suçlamalardan beraat ettirdi ve hükümlülere 6 Mayıs'ta ceza verecek.


Ek Oturum Yargıcı Amar Jeet Singh, sanığı her iki suçlamadan da suçlu buldu ve ona 20 yıl hapis cezası verdi. (HT dosyası)

Ek Oturum Hakimi SD Tawshikar, bunun 106 kişinin hayatını kaybettiği, 75 civarında kişinin yaralandığı, bazılarının kalıcı görme kaybı da dahil olmak üzere trajik bir olay olduğunu söyledi.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

“Gujarat'tan bazı kimyasalları getirip buradaki tüccarlara satıyorlardı. Sanık 1, 3, 5 ve 8'in bir suç komplosuna karıştıkları kanıtlanmıştır,” dedi yargıç, içki kaçakçıları Raju Tapkar, diğer adıyla Raju Langda ve yerel içki satıcısı Francis Thomas D'mello ve ana içki tedarikçisi Donald Patel'i tutuklarken. Trajediden Mansur Khan namı diğer Atiq namı diğer Rahul Bhai sorumludur.

Özel savcı Pradip D Gharat'a göre, kurbanların zehirli karışımı tükettiği mağaraları Raju Langda ve Donald Patel işletiyordu. Malvani merkezli taşra içki satıcısı Francis Thomas D'mello onlara likörü sağlamıştı. Artan endüstriyel metanol ise Mansur Khan tarafından Gujarat'tan getirildi ve Francis gibi şehir distribütörlerine dağıtıldı.

Kararı açıklayan mahkeme, savcılığın Mansur Khan'ın kimyasalları Gujarat'tan temin edip şehre getirdiğini ve 7/8 yasadışı içki satıcılarına dağıttığını kanıtladığını söyledi.

Dört hükümlü, Bölüm 120B (cezai komplo), 304(II) (cinayet anlamına gelmeyen kusurlu cinayet), 308 (kasıtlı cinayete teşebbüs) ve 326 (tehlikeli kasten ağır yaralama) kapsamındaki suçları işlemekten suçlu bulundu. Hindistan Ceza Kanunu'nun silah veya ağır yaralanma) ve Bombay Yasaklama Kanunu'nun ilgili bölümlerinin ihlali nedeniyle. Artık IPC'nin 326. Maddesi uyarınca azami ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıyalar.

Ancak mahkeme davada diğer 10 sanığı beraat ettirdi ve savcılığın tüm sanıkların suça karıştığı yönündeki iddiasını reddetti. “240'a yakın tanığın ifadesinin analizi net bir delil zincirine imkan vermiyor. Mahkeme, “İddia makamı tüm sanıkların bir suç komplosuna dahil olduklarını kanıtlayamadı” dedi ve geri kalan on sanığı beraat ettirdi.

18 Haziran 2015'te Malvani'deki Laxmi Nagar gecekondu mahallelerinde kirli alkol tüketen sakinlerde solunum sorunları, mide bulantısı ve ishal gelişti. Bir hafta içinde 106'sı öldü. Benzer belirtilerle hastaneye kaldırılan yaklaşık 40 kişi ise bu trajediden sağ kurtuldu. Olaydan bir yıl sonra Mumbai Suç Şubesi, su karıştırılarak seyreltilmiş sahte alkol – endüstriyel metanol tedarikçileri, satıcıları ve satıcıları da dahil olmak üzere 14 kişiyi tutukladı.

Sanıkların Raju Tapkir takma adı Langda, Gautum Arade, Donald Patel, Francis D'mello, Salimuddhin Shaikh takma adı Jental, Mamta Rathod, Agnes Grasis, Mansoor Khan takma adı Aatiq, Kishor Patel, Prakash Bhai takma adı Lala takma adı Gurubhai Patel ve Liladhar olduğu açıklandı. Patel, Geeta namı diğer Simran Saiyad, Subhash Giri ve Bharatbhai Patel. Diğer iki kişi ise kaçıyordu.

Suç şubesinin sunduğu iddianameye göre, metanol tedarikçisi Mansoor Khan, Gujarat'taki Vapi'den etanol satın alıyor ve bunu, kimyasalı suyla “seyrelterek” küçük paketler halinde yeniden satan şehir merkezli üç tüccara sağlıyordu. ₹Her biri 10 ila 20.

Beraat eden sanıklar arasında şunlar vardı: Gautam Arade, Salimuddin Shaikh takma adı Gentle, Mamata Rathod, Agnes Grasis Gracy takma adı Gracy Teyze, Kishor Patel, Leeladhar Patel, Prakash Bhai takma adı Lala takma adı Gurubhai Patel, Geeta Simran, Subhash Giri ve Bharatbhai Patel.