Çığır Açan Columbia Toplum Sağlığı Çalışanı Yeterlilik Testi Hindistan'a Geliyor | Mumbai Haberleri

betül

Member
Mumbai: Hindistan'ın halk sağlığı sisteminin temelini oluşturan toplum sağlığı çalışanlarının (CHW'ler) rolünü resmileştirmeye yönelik çığır açan bir yeterlilik testi, Columbia Üniversitesi'nin InTOuCH programının program direktörü Janhavi Mallaiah tarafından geliştirildi.

Dr. Columbia Toplum Sağlığı Merkezi'ndeki Columbia Eğitim Sosyal Yardımı ve Toplum Sağlığı Enstitüsü program direktörü Janhavi Mallaiah, Ambuja Vakfı tarafından eğitilen toplum sağlığı çalışanlarıyla etkileşimde bulunmak üzere 4 Ekim'de Chandrapur Maharashtra'daki Kusal köyünü ziyaret etti. HT fotoğrafı

Toplum hekimliği eğitimini Hindistan'da alan Mallaiah, New York'un Harlem semtinde CHW konseptini kurdu. Orijinal testi iki yıl önce geliştirdikten sonra, şu anda modeli Hindistan genelinde kültürel olarak uyarlamaya çalışıyor; bu, ülkenin giderek artan bulaşıcı olmayan hastalık (BOH) yükü göz önüne alındığında özellikle anlamlı bir girişim.

Mumbai'deki Columbia Küresel Merkezi'nde konuşan Mallaiah, “Bu projenin önemli bir kısmı, Hindistan'da ön saflarda görev yapan sağlık çalışanları için İnme Okuryazarlığı Değerlendirme Testi'nin (SLAT) kültürel olarak uyarlanması ve doğrulanmasıdır” dedi.

Columbia Toplum Sağlığı Merkezi (CCCH) ve Ambuja Vakfı'nın Maharashtra'daki ön saflarda görev yapan sağlık çalışanları için SLAT'ı uyarlamak ve doğrulamak amacıyla ortak bir girişimi şu anda devam ediyor. Test, çalışanların bilgilerini değerlendirmeyi ve eğitim bilgilerinin çoğu zaman pratik becerilere dönüşmediği önemli bir boşluğu doldurmayı amaçlamaktadır.

Hindistan şimdiye kadar toplumsal önleme programlarını uygulamak için yaklaşık bir milyon Akredite Sosyal Sağlık Aktivisti (ASHA) ve 200.000 Yardımcı Hemşire Ebeyi (ANM) eğitti.

Mallaiah, “İlk olarak Harlem'de CHW'ler için doğrulanan SLAT, yedi temel değiştirilebilir felç ve kardiyovasküler risk faktörüne ilişkin bilgiyi ölçüyor: yüksek tansiyon, yüksek kan şekeri, yüksek kolesterol, sigara içme, fiziksel hareketsizlik, sağlıksız beslenme ve obezite” dedi.

İşbirliği iki aşamada gerçekleşecek: Ambuja Çimento Vakfı'nın BOH önleme programlarını yürüttüğü Maharashtra'daki üç köyden yaklaşık 200 ön saf sağlık çalışanının katılımıyla kültürel adaptasyon ve ardından ampirik test ve doğrulama. Mallaiah, “Bu süreç, sağlık çalışanlarının felç ve kalp-damar hastalıkları konusundaki anlayışlarındaki boşlukları tespit etmeye ve sonuçta gelecekteki eğitim programlarının etkinliğini artırmaya yardımcı olacak” dedi.

Mallaiah'ın CHW'lerle olan yolculuğu, CHW konseptini tanıttığı Columbia Üniversitesi'ne taşınmadan önce Bengaluru'daki eğitimini tamamladıktan sonra başladı. “Onlar için tamamen yeni bir konsept olduğundan, 10 CHW'den oluşan ilk grubumuzu eğittik. Bu CHW'leri tanınmadıkları için toplumda kabul etme zorluğuyla karşılaştık. Bu nedenle kiliselerden yardım istedik. Farkındalık yaratmak için kendi sağlık birimlerine sahip olan kiliseler, bu girişimin desteklenmesinde önemli bir rol oynadı.”

“Toplumun siyah insanları CHW'ler olarak kabul etme konusundaki isteksizliği de dahil olmak üzere birçok sorunla mücadele ettik. Ama şimdi iyiyiz. 92 kiliseyle bağlantımız var ve yaklaşık 252 CHW bizimle çalışıyor” diye ekledi.

Hindistan'a dönüşüyle ilgili konuşan Mallaiah, “Vakıf çalışmalarıma Hindistan'da başladım ve ardından Columbia Üniversitesi'ne götürdüm. Artık yeni yöntemler keşfettiğim için bunları Hindistan'a geri getirmek harika bir duygu.”

Projenin amacı sektörü profesyonelleştirmektir. “Sınav her mesleğe bir statü veriyor. Bu sertifika ile ASHA çalışanları veya bu alanda çalışan herkes STK'larda veya özel sektörde çalışabilir, bu da onların yaşam tarzlarını iyileştirmelerine yardımcı olacaktır” diye açıkladı.

Kıdemli toplum sağlığı uzmanı Abhay Shukla, benzer araştırmaların yaklaşık 25 yıl önce SNDT Kadın Üniversitesi'nde yapıldığını kaydetti. “Bu programların müfredatı kıdemli halk sağlığı uzmanı Shyam Ashtekar tarafından tasarlandı. Artık bu sistem Maharashtra'da artık yok” dedi ve benzer testlerin Chhattisgarh ve Jharkhand'da da devam edeceğini ekledi. “Sistemde bir darboğaz yaratan bu işçiler için hükümetin mali desteğinin olmaması büyük bir zorluk olmaya devam ediyor.”

Hindistan'ın önceki çabalarını takdir eden Mallaiah şunları söyledi: “Bu standartlaştırılmış değerlendirme sisteminin uygulamaya konulmasının, Hindistan'daki CHW'ler/ASHA'lar için adil ücrete ilişkin politika düzeyindeki tartışmayı değiştireceğini umuyoruz. Bu hedefi aklımızda tutarak, başlangıçta kültürel olarak uyum sağlamayı ve Chandrapur, Maharashtra'daki CHW'lerden niteliksel geri bildirim almayı umuyoruz.”