Kadın, dünyanın en pahalı şehri Singapur'u ziyaret ettikten sonra Mumbai'nin 'çılgın' fiyatlarından yakınıyor | Trendde

betül

Member
Singapur uzun zamandır dünyanın en pahalı şehri olarak görülüyor ve genellikle yüksek yaşam maliyeti, kusursuz kamusal alanlar ve mükemmel toplu taşıma ile ilişkilendiriliyor. Ancak şehir devletindeki Hintli bir turist, Singapur'daki kafe ve restoran fiyatlarının Mumbai'dekilerle karşılaştırılabilir olduğunu görünce şaşırdı.

Mumbai vs. Singapur: Hintli Bir Turistin Uygun Fiyata Bakışı.

Sosyal medya platformunda X Subi ismini kullanan turist, Mumbai'nin güzel kafeler, restoranlar ve gece hayatı açısından ne kadar pahalı olduğunu görünce şok olduğunu söyledi. İki şehir arasındaki büyük ekonomik eşitsizliğe rağmen Mumbai'deki restoranların Singapur'dakiler kadar pahalı olduğunu görmenin “çılgınlık” olduğunu söyledi.

“Bir hafta boyunca Singapur'daydım ve güzel kafeler/restoranlar, dışarı çıkma, kahve, Uber'ler, deneyimler vb. söz konusu olduğunda Mumbai'nin ne kadar pahalı olduğunu görünce şok oldum. Örneğin Singapur, Bandra'daki restoranların çoğuyla aynı/biraz daha pahalıydı ve bu kesinlikle çılgınca” diye yazdı X'e.

Singapur vs Mumbai

Singapur, New York ve Londra gibi şehirlerle rekabet ederek küresel yaşam maliyeti araştırmalarında sürekli olarak üst sıralarda yer alıyor. Hızla artan emlak fiyatları, araba sahibi olmanın ciddi maliyeti ve birinci sınıf yemek seçenekleri, lüksün bir bedeli olduğu bir şehir olarak itibarını güçlendiriyor.

Öte yandan Mumbai'nin uygun fiyatlı olma konusunda pek bir itibarı yok. Ancak birkaç X kullanıcısının da belirttiği gibi, iki şehir arasındaki en önemli fark satın alma gücü paritesidir.

“Eşitsizlik nedeniyle, bir kafeden alınan kahve gibi küçük şeyler bile 450 rupiye mal olan bir 'lüks' iken çoğumuz gelişmiş ülkelerdeki meslektaşlarımız kadar kazanmıyoruz, dolayısıyla bu harcama mantıklı.” X kullanıcısı Subi yazdı.

Birçok kişi dışarıda yemek yemenin yüksek maliyetini Hindistan'ın klasisizmine bağladı. “Hindistan şehirleri her şey için inanılmaz derecede pahalı. Bir kullanıcı, bunun Hindistan'da her şeyi şişiren inanılmaz derecede yüksek kiralar ve sınıfçılığın birleşimi olduğunu düşünüyorum; insanlar toplumun çoğundan uzak tutulmak istiyor” dedi.

X kullanıcısı Sharan Gaba, Mumbai'deki emlak fiyatlarının restoranların maliyetlerini artırdığını, bunun da müşterilerinden fazla ücret alarak bunu telafi ettiğini söyledi. Diğerleri Singapur'daki kiraların Mumbai'dekinden çok daha yüksek olduğuna dikkat çekti.

“Kabul ediyorum ama mesele sadece bu değil. Singapur'da kiralar yirmi kat daha yüksek ve bir kahve için hala aynı ücreti alıyorlar. Subi, “Hindistan'da sınıf ayrımcılığı nedeniyle her şeyi premium olarak fiyatlandırıyoruz ve herkesi uzak tutmak istiyoruz” diye yanıtladı.