Sachin, poliste yeni indüksiyonun MVA için bir şeyler mahvetti: Sanjay Raut | Mumbai Haberleri

betül

Member
MUMBAI: Shiv Sena (UBT) Milletvekili Sanjay Raut, “Narkatla Swarg” adlı kitabında, polis müfettiş yardımcısı Sachin Waze polise devam etmemiş olsaydı, Maha Vikas Aghadi (MVA) hükümetinin birçok acı anı sular altında kalabilirdi. Cumartesi günü yayınlanan Rauts Book, Patra Cham davasında kara para aklama iddiasıyla İcra Müdürlükleri tarafından tutuklandığı Arthur Yolu'nun merkezi hapishanesindeki günleri hakkında.

Pazar günü, Raut Pazar günü medyayla konuştu ve NCP şefi Sharad Pawar ile şahsen tanıştığını ve Waze'yi sıfırlamamasını istediğini ve Samajwadi partisi MLA Abu Asim Azmi'nin tanık olduğunu söyledi. Raut, “Pawar Saheb'e Waze'nin eski haline getirilmesinin tartışmaya yol açabileceğini söyledim, ancak karar zaten verilmişti.” Dedi.

Raut ayrıca, o zamanki içişleri bakanı Anil Deshmukh'un Waze'yi yeniden canlandırmada hiçbir rolü olmadığını tekrarladı ve muhalefete rağmen çeşitli mahallelerden geri getirildi.

Waze, Uddhav Thackeray yönetiminde MVA hükümeti sırasında Mumbai'deki polis suç ekipmanlarından sorumluydu. Tartışmalı polis, antilia bombası saldırısında sanıklardan biri olan Mansukh Hiren'in öldürülmesi nedeniyle tutuklandı ve bir dizi dava ile karşı karşıya kaldı. Ayrıca Khwaja Yunus'un ölümüyle de suçlandı. Ondan önce, Shiv Sena'nın BT hücresi ile ilişkilendirildi.

Pazar günü, Raut Pazar günü medyayla konuştu ve NCP şefi Sharad Pawar ile şahsen tanıştığını ve Waze'yi sıfırlamamasını istediğini ve Samajwadi partisi MLA Abu Asim Azmi'nin tanık olduğunu söyledi. Raut, “Pawar Saheb'e Waze'nin eski haline getirilmesinin tartışmaya yol açabileceğini söyledim, ancak karar zaten verilmişti.” Dedi.

Abu Azmi, Sanjay Raut Waze'nin Waze'yi Mumbai'deki polise dönmesi için reddettiğini doğruladı. “Bunu durdurmak için bir teklif olduğunu öğrendiğimde, Sharad Pawar ile tanıştım ve ondan süreci durdurmasını istedim çünkü Waze Khwaja Yunus davasında bir sanıktı.” Dedi. “Sanjay Raut da reddetti, ama Waze hala durdu.”

Kitap, Waze'nin polis komiserinin rızası olmadan tekrar durdurulamayacağını söylüyor. Raut, “Birisi eski haline getirilmesini tavsiye etmişti. Hükümetteki biri bunu durdurmalıydı. İçişleri bakanı ya da başbakan değildim, bu yüzden şimdi çok fazla şey söyleyemem.” Dedi.

Kitap, bir grubun Waze'yi yeniden canlandırma ile ilgisi olduğunu ve Anil Deshmukh'ın ödülü ödemek zorunda olduğunu buldu. “Deshmukh'a karşı tüm prosedür, bir suçlu olan Waze'nin açıklamasından kaynaklanıyordu.

Kitap ayrıca Waze'nin '1 numara' için para şantaj yaptığını ve bu Mumbai'nin polis komiseri Mumbai, Parambir Singh değildi.

HT Singh ile iletişime geçmeye çalıştı, ancak çağrılara cevap vermedi. Halefi Sanjay Pandey yorum yapmayı reddetti.